Questions / Answers
1.- What is the capacity of the water tank? (100-200 liters)?
Answer: The container has a capacity of up to 200 liters.

2.-How does the sewage disposal and water tank installation work?
Answer: Dirty water is drained with a cotton pad / tube /
Fill the water tank with a hose and connect it.

3.- Can we discharge sewage into the sewage system?
Answer: The pollutants can normally be discharged into the waste water.
/ On this basis, you will receive a product card that you can connect to the sewage system /

4.- How does the machine recognize which sieve it is? Is (AUDI, BMW, MERCEDES …)
Answer: There is no need to specify the car brand as each filter is pressure tested and served in the minibar

5.- Is there a list of all vehicle faucets that can be cleaned?
Answer: No need, the machine cleans cars of all brands

6.- How long does cleaning take? – dry? – total cleaning time?
Answer: Cleaning takes from 20 minutes to an hour / car /,
High performance from 1 hour to approx. 4 hours, depending on the contamination. It will dry soon.

7.- Does the device show how dirty the DPF filter is?
Answer: Yes, the display shows the degree of pollution – (in millibars)

8.- When do we know the dpf filter is broken?
Answer: For the purchased machine, you will receive an endoscope, an inspection camera in which the machine operator places an inspection camera and makes a visual assessment

9.- Are the connections compatible with all vehicles?
Answer: Yes, the machine sold is equipped with a number of connectors for passenger cars, vans and trucks

10.- Is the software included? can you download it
Answer: The software is included in the scope of delivery of the machine manual.

11.- Does the client receive a certificate or guarantee?
Answer: Yes, the customer receives a certificate and warranty

12.- When does the operator know the filter is clean?
Answer: When the filter water is clean.

13- How long do you need to preheat the device?
starting?
Answer: The machine takes approximately 20 minutes to warm up before starting.

14.-How is dirt collected for further disposal?
Answer: Dirt is collected in filters for further disposal.

Particulate filter


Principle of operation

The filter has the form of a spatial structure with a highly developed surface. Solid particles settle on porous walls or fibers made of metal or ceramics. The performance of a properly functioning filter is in the range of 85% to 100%, which means that no more than 15% of the original solids content enters the atmosphere. .


Regeneration

The particles accumulating in the filter cause its gradual clogging, which causes the filter to lose its efficiency. The filter life is influenced by: driving style – driving on an underheated engine, as well as driving on short distances and the oil and fuel used. A more advanced solution is self-cleaning of the filter consisting in the catalytic combustion of particles when the filter reaches a sufficiently high temperature (the particles burn at a temperature higher than 600 ° C). This system is called passive regeneration.

Construction of DPF


The main part of DPF is the insert made of ceramic material similar in structure to the inserts in catalysts (cross-section – honeycomb). However, the channels in the cartridge have a larger diameter and porous walls. In addition, they are coated with aluminum and cerium oxides, which are the foundation for platinum particles (platinum chloride and derivatives of organometallic compounds, i.e. what constitutes the reaction catalyst)

If the construction of the filter insert resembles a tubular boiler, then some of the ends (on both sides) are plugged. Exhaust gases wanting to pass through such an obstacle must squeeze through the pores leaving larger particles trapped inside the blinded channels.

There are also other DPF filter structures, e.g. resembling a cylindrical air filter with tapers narrowing towards the outlet. However, the principle of operation is always the same.